top of page

Zaden crackers


Deze zaden crackers zijn een rijk aan vezels. Ze zijn geschikt om te gebruiken als ontbijt, lunch of tussendoortje.

Ingrediënten

  • 125g lijnzaad

  • 25g sesamzaad

  • 50g pompoenpitten

  • 50g zonnebloempitten

  • 180ml water

  • 1tl zout

(Je kan ook een zadenmix gebruiken, neem hiervan 250g)

Werkwijze

Laat de zaden een half uur weken in het water met zout;

Verwarm de oven voor op 180°C;

Verdeel het zadenmengsel over een bakplaat met bakpapier, spreid dit uit tot er een rechthoek ontstaat;

Leg er een bakpapier over en druk goed aan, zorg dat het overal even dik is (+-0,5cm) en verwijder het bovenste bakpapier;

Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven;

Snijd de crackers na het bakken in gelijke stukken (Pas op! Ze zijn broos en breken snel);

Als de crackers na het snijden nog niet krokant genoeg zijn, kunnen ze nog even omgedraaid de oven in.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page