Deze zaden crackers zijn een rijk aan vezels. Ze zijn geschikt om te gebruiken als ontbijt, lunch of tussendoortje.
Ingrediënten
125g lijnzaad
25g sesamzaad
50g pompoenpitten
50g zonnebloempitten
180ml water
1tl zout
(Je kan ook een zadenmix gebruiken, neem hiervan 250g)
Werkwijze
Laat de zaden een half uur weken in het water met zout;
Verwarm de oven voor op 180°C;
Verdeel het zadenmengsel over een bakplaat met bakpapier, spreid dit uit tot er een rechthoek ontstaat;
Leg er een bakpapier over en druk goed aan, zorg dat het overal even dik is (+-0,5cm) en verwijder het bovenste bakpapier;
Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven;
Snijd de crackers na het bakken in gelijke stukken (Pas op! Ze zijn broos en breken snel);
Als de crackers na het snijden nog niet krokant genoeg zijn, kunnen ze nog even omgedraaid de oven in.